Tarinat

Ravintola-asiakkaan eli sinun lautaseltasi löytyy yhä useammin luomua. Ruoka-alan ammattilaiset kertovat käyttävänsä luomua sen hyvän maun ja laadun vuoksi sekä luonnon monimuotoisuuden suojelemiseksi. 

Tältä sivulta löydät mielenkiintoisia tarinoita luomua käyttävistä ravintoloista ja ruokapalveluista.


Käyttäjän Minna Nurro julkaisemat artikkelit

Luomu lisää ammattiylpeyttä

Luomu lisää ammattiylpeyttä

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopistossa Tampereella voi opiskella ruokatuotantoon ja -palveluun liittyviä opintoja historiallisessa ympäristössä. Kansanvalistusseura luovutti kansanopiston ylläpitämisluvan Ahlmanin koulun Säätiölle, jolloin myös Oriveden Opisto siirtyi liikkeen luovutuksena 1.1.2015 Säätiölle. Oppilaitoksen alueella on oma navetta, puutarha sekä perinnepiha. Oman puutarhan ja navetan tuotteita hyödynnetään oppilaitoksen ruokapalveluissa. Ruoka valmistetaan alusta saakka itse pääosin sesonginmukaisista lähi- ja luomuraaka-aineista. Ruokapalveluiden laatulupaukseen sisältyy lähellä olevan pientuotannon tukeminen ja laadukkaiden sekä tuoreiden kotimaisten raaka-aineiden arvostaminen. Luomu tukee Ahlmanin laatulupausta ja arvomaailmaa, tuo siihen lisäarvoa ja lisää henkilökunnan ammattiylpeyttä ruoanvalmistuksessa sekä tarjoilussa. 

Ammattilaisille

Haluatko lisää luomua ruokalistalle?